اصلاح‌طلبان در کشاندن ایران به دامن غرب شکست خوردند

حمله فرهنگ غرب و ماهواره‌ها به حجاب بانوان ایرانی/ تندروها آتش فتنه بین سنی‌ها و شیعیان را برمی‌افروزند/ روابط ما با ترکیه، پس از اختلاف این کشور با اسرائیل، عمیق‌تر و ریشه‌دارتر می‌شود.

دکتر سید محمد حسینی : اصلاح‌طلبان در کشاندن ایران به دامن غرب شکست خوردند

به گزارش خبرنگار بین الملل شبکه خبری آتی نیوز در این مصاحبه که توسط اسعد العزونی انجام شده، دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان، با تأکید بر این‌که هیچ‌کس قادر به تعرض به کشورش نیست، اعلام کرد که ایران قصد دارد به زودی یک ماهواره به فضا پرتاب کند.

وی در مصاحبه‌ای همچنین گفته که اصلاح‌طلبان در اجرای طرح‌شان برای کشاندن ایران به دامن غرب شکست خورده‌اند، در نتیجه، اعتبار خود و حمایت مردم کوچه و بازار را از دست داده‌اند.

حسینی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با روابط ایران با کشورهای عربی گفت که کشور متبوعش روابط خوبی با قطر و کویت و عمان دارد و سوریه و لیبی نیز در نهان و آشکار از ایران جانبداری کرده‌اند.

او توضیح داد که نزدیکی میان ایران و ترکیه، پس از موضع‌گیری اخیر آن کشور در قبال اسرائیل عمق بیشتری پیدا کرده است و امریکا نتوانسته است ایران را به عنوان خطری جدی برای اسلام و مسلمانان معرفی کند.

متن کامل مصاحبه روزنامه الرأیه بدین شرح است:

برنامه ایران به کجا رسید؟

ما برای ایجاد وحدت بین مسلمانان، و پشت سر نهادن اختلافات و درگیری‌هایی که به سود غرب تمام می‌شود، تلاش می‌کنیم؛ زیرا وحدت و همدلی یک حربه است، و از همین‌رو باید، آن‌گونه که قرآن کریم سفارش نموده است، امت واحده باشیم، اما احساس می‌کنیم که امریکا چنین وحدتی را نمی‌خواهد و برای معرفی ایران به عنوان یک خطر جدی برای اسلام و مسلمانان تلاش می‌کند.

آیا رقابتی بین ایران و ترکیه وجود دارد؟

هیچ‌گونه رقابتی وجود ندارد، بلکه تفاهمی کامل به خاطر مصالح عمومی وجود دارد. جوّی از دوستی و تمایل فراوان به همکاری متقابل بر روابط‌مان حکم‌فرماست. هرچند تضادهایی بین دو طرف وجود دارد، اما مسأله مهم مصالح عمومی است. ما و ترکیه مخالف صهیونیسم هستیم، و پس از اختلاف اخیر ترکیه با اسرائیل روابط ما با این کشور پایدارتر شد.

از عراق چه انتظاری دارید؟

خواست ما، عراقی باثبات و آزاد و به دور از سلطه امریکاست و این‌که نیروهای خارجی از خاک آن کشور خارج شوند و ملت عراق خودش سرنوشت خویش را تعیین کند و اختلافاتش را حل و فصل نماید.

ایران و کشورهای حاشیه خلیج [فارس] اوضاع را چگونه ارزیابی می‌کنند؟

هیچ‌گونه مشکلات ظاهری وجود ندارد. روابط ما با قطر و کویت و عمان خوب است. رئیس‌جمهور ایران آقای دکتر احمدی‌نژاد در جهت بهینه‌سازی روابط خارجی ایران، و در رأس آن کشورهای حاشیه خلیج [فارس]، تلاش کرده است.

آیا هنوز هم جوانان ایرانی هوادار انقلاب هستند؟

با وجود این‌که در سال گذشته مشکلاتی به دلیل برخی مسائل بروز کرد؛ اما بسیاری از جوانان هنوز هم هوادار پایدار انقلاب هستند. به اعتقاد ما، جوانان ستون انقلاب هستند. ما با آن‌ها در همة مناطق ایران هم‌چنان در ارتباط هستیم، و میزان رابطه صمیمانه آنان با مسئولان را کاملاً لمس می‌کنیم. آن‌ها در دیدارهای مکرر رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد از مناطق ایران، اطراف او حلقه می‌زنند.

مواضع محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان را در پرتو پیامدهای انتخاب دوبارة رئیس‌جمهور چگونه می‌بینید؟

این روزها حرف اصلاح‌طلبانی که خواستند کشور را به دامن غرب بکشانند، دیگر خریداری ندارد؛ ملت از آن‌ها متنفر شده است و دیگر از آن‌ها دفاع نمی‌کند. آن‌ها پس از انتخاب مجدد رئیس‌جمهور در تلاش‌های‌شان شکست خوردند؛ در نتیجه، خودشان را بی‌اعتبار کردند و حمایت مردم کوچه و بازار را از دست دادند.

احساس می‌کنیم که زنان ایران به حجاب پایبند نیستند، علت این امر چیست؟

علت تحولاتی که در این زمینه رخ داده است، فرهنگ غربی و وجود ماهواره‌هاست. ما تلاش می‌کنیم تا اصول انقلاب و ضرورت پایبندی به آن‌ها را متذکر شویم.

شایعاتی مبنی بر پرتاب قریب‌الوقوع ماهواره ایرانی به فضا وجود دارد؛ این موضوع چقدر واقعیت دارد؟

ما در صدد پرتاب یک ماهواره ایرانی به فضا هستیم، و تلاش می‌کنیم زمینه‌‌های لازم برای این اقدام را پی‌ریزی کنیم، و نتایج را بررسی نماییم. این حق طبیعی ما است.

بین ایران و روسیه چه مسائلی جریان دارد؟

روابط میان ایران و روسیه در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی دگرگون شده است، هرچند اختلافاتی بروز کرده است که ما آن را صرفاً اختلاف‌نظر می‌دانیم. باید قبول کرد که روسیه به اتخاذ مواضعی علیه ایران مجبور شده است.

آیا پیش‌بینی می‌کنید که امریکا و اسرائیل معترض ایران شوند؟

من تأکید می‌کنم که هیچ‌کس قادر به تعرض به ما نیست؛ هرچند قدرت‌هایی که مرعوب قدرت و توان ایران شده‌اند، طبل‌های جنگ را به صدا درمی‌آورند. ما کشور ضعیفی نیستیم که به راحتی ضربه بخوریم؛ زیرا ارتش و ملت ما برای مقابله با هرگونه حمله احتمالی کنار هم ایستاده‌اند. ما به همه ثابت خواهیم کرد که می‌توانیم به دشمنان‌مان، در صورت تلاش آن‌ها به تجاوز علیه ما، درسی فراموش ‌نشدنی بدهیم.

این روزها غرب برای بدنام کردن ایران دست به حملات تبلیغاتی می‌زند؛ به این حملات چگونه پاسخ می‌دهید؟

ما هدف حملات تبلیغاتی غرب قرار گرفته‌ایم، و از طریق رسانه‌هایمان به سه زبان فارسی و عربی و انگلیسی به این حملات پاسخ می‌دهیم. در سفارت‌خانه‌هایمان وابسته‌های فرهنگی و رسانه‌ای داریم که به بهترین وجهی به وظایفشان عمل می‌کنند و تصویر صحیحی به رسانه‌ها ارائه می‌دهند. ما هم‌چنین فعالانه در سازمان‌های بین‌المللی شرکت می‌کنیم و رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد حتی در سازمان ملل موضع ایران را نسبت به برنامه هسته‌ای تشریح می‌کند.
ما برای تصحیح تصویری که از ما ارائه شده است، برنامه‌ها و فعالیت‌هایی داریم، بر شیوه انسانی، که دلخواه ملت ما است، تمرکز می‌کنیم. و از دوستانمان در خارج مدد می‌جوییم. هم‌چنین، امکانات موجودمان را برای خنثی کردن توطئه‌هایی که علیه ما طرح‌ریزی می‌شود، به کار می‌گیریم. بدون شک، تلاش‌های رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد در این زمینه کاملاً ملموس است. سازوکارها و تدابیر متعددی برای پاسخ‌گویی به دشمنان ما وجود دارد.

آیا برنامه‌هایی برای آشنایی ملت‌های جهان با ایران تنظیم شده است؟

ما به این امر اشتیاق نشان می‌دهیم. وزارت فرهنگ تلاش‌های مجدانه‌ای برای ایجاد روابط صمیمانه با همة ملت‌های جهان به کار می‌گیرد. افزون بر این، برای شناساندن ایران هفته‌های فرهنگی برپا می‌شود و طی آن نمایش‌ها و فیلم‌ها و کتاب‌های ایرانی عرضه می‌شود می‌دانیم که این‌ها کافی نیست، و ما قصد داریم در آینده کمبودهایمان را در این زمینه جبران کنیم.

پس از دستاورد اخیر... برنامه هسته‌ای ایران به کدام سو می‌رود؟

ما به دستاوردهای دانشمندانمان در بوشهر مباهات می‌کنیم... و این همان چالش بزرگ است؛ زیرا امریکا و غرب تلاش کرده‌اند ما را از کسب موفقیت بازدارند و قصدشان این است که فعالیت‌های ما را به حال تعلیق درآورند. واقعیت این است که اراده ما و پایداری رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد و حمایت مستمر ملت، ما را به این دستاورد رهنمون شد. من تأکید می‌کنم که با موفقیت به مرحله آخر خواهیم رسید، و احداث نیروگاهی در بوشهر برای تولید انرژی شاهد گویایی بر این مدعاست. ما نیروگاه‌های هسته‌ای دیگری نیز داریم، و امروزه دانشمندان‌مان با پشتکار و کسب نتایج مطلوب جهانیان را شگفت‌زده کرده‌اند. لازم است که قابلیت‌های علمی و امکانات موجود در نظر گرفته شود. دستیابی به انرژی هسته‌ای برای اهداف مسالمت‌آمیز، حق طبیعی ما است و ما به کسی اجازه نخواهیم داد ما را از این برنامه منصرف نماید.

مدتی است که غربی‌ها برای بدنام کردن چهره اسلام، و مرتبط کردن آن با تروریسم، دست به اقدامات جنون‌آمیزی می‌زنند؛ پیام شما به مسلمانان مقیم غرب چیست؟

حملاتی از سوی غرب علیه اسلام صورت می‌گیرد که دانمارک و حتی امریکا سهم عمده‌ای در این حملات دارند. در این حملات، رسانه‌ها نیز شرکت می‌کنند. ما برای پاسخ‌گویی به این تبلیغات منفی علیه اسلام و مسلمانان، صدها فیلم تولید کرده‌ایم.
دوران جنگ سرد سپری شده و اتحاد شوروی از هم پاشیده است؛ از همین رو، غرب به دنبال دشمن دیگری است و تیرهای خود را به طرف اسلام و مسلمانان نشانه گرفته است. ما مسئولیتی برعهده داریم و باید شیوه‌ها و اهداف آنان را برملا سازیم.
جای تأسف است که سازمان کنفرانس اسلامی در این شرایط دشوار به وظیفه خود عمل نکرده است.
پیام ما به مسلمانان غرب این است که آن‌ها برادران ما هستند، و باید صبر و بردباری به خرج دهند و ایستادگی نمایند و هر آنچه را که در اختیار دارند، برای تصحیح چهره اسلام به کار گیرند.
ما باید نشان دهیم که دین اسلام دین تسامح و صلح است، و ثابت کنیم که این دشمنان اسلام بودند که حملات 11 سپتامبر را به انجام رساندند. باید این پرسش را برای غرب و امریکا مطرح سازیم: شما برای ملت‌های افغانستان و عراق چکار کردید؟

رسانه‌های غربی هم‌چنان به زشت‌نمایی چهره زنان در ایران ادامه می‌دهند؛ ولی آنچه ما در این ارتباط لمس کردیم، غیر از این است؛ تفسیر شما چیست؟

بیشتر رسانه‌های بیگانه در جشنواره مطبوعات ایران حضور یافته‌اند، و همه فعالیت‌های ایران را رصد کرده‌اند. اگر بگوییم که زنان ایران جایگاهی ویژه دارند، سخنی به گزاف نگفته‌ایم. آن‌ها در مقام مشاور رئیس‌جمهور و وزیر و مدیرکل و معاون وزیر و نماینده مجلس خدمت می‌کنند، و حضوری ملموس در دانشگاه‌ها دارند.
ما اعتراف می‌کنیم که پیش از این در معرفی جایگاه زنان کشورمان قصور ورزیده بودیم؛ اما جبران کردیم. رسانه‌های غربی تحت سلطة صهیونیسم جهانی، در حق زنان ایران اجحاف کرده‌اند. این رسانه‌ها در آینده نشان خواهند داد که قادر نیستند چهره‌ای غیرواقعی از زنان ایرانی ارائه دهند.
همین رسانه‌ها برای مخدوش کردن چهره رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد نیز تلاش می‌کنند؛ ولی حضور ملموس او در محافل بین‌المللی خط بطلان بر رویکردهای آنان کشیده است. ما درخواست‌هایی از سوی «بی‌بی‌سی» و «فاکس نیوز» امریکایی دشمن، برای انجام مصاحبه‌هایی با رئیس‌جمهور دریافت می‌کنیم.

مطالبی در ارتباط با خدشه‌دار کردن روابط میان ایران و افغانستان درز پیدا کرده است، چرا؟

بین ما و افغانستان فصل مشترک‌های دینی، اجتماعی و زبانی وجود دارد، و این‌ها عوامل تحکیم روابط هستند.
افغانستان شاهد درگیری‌ها و جنگ‌های متعدد از سوی روس‌ها و امریکایی‌ها و غرب و در نهایت طالبان بوده است. در حال حاضر، دو میلیون افغانی در ایران مقیم هستند. افزون بر این، شماری از مسئولان و نمایندگان افغانی مدتی را در ایران سپری کرده‌اند.
امریکا خواهان تشدید درگیری‌ها و انتقال آن‌ها به افغانی‌ها و ایرانی‌هاست، و ادعا می‌کند که ما با افغانی‌ها محترمانه برخورد نمی‌کنیم. مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این ادعا دعوت‌نامه‌هایی به مقام‌های افغانی برای دیدار از تهران فرستاده است. رئیس‌جمهور احمدی‌نژاد نیز از افغانستان دیدن نمود و در کنفرانسی در آن کشور شرکت کرد. افزون بر این، من معاون اول رئیس‌جمهور را در سفر به افغانستان همراهی کردم. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که روابط میان ایران و افغانستان مخدوش شود.

شما ظاهراً برای ایجاد یک بازار رسانه‌ای اسلامی مشترک آماده می‌شوید، چگونه؟

باید گفت که کشورهای اسلامی امکانات زیادی در اختیار دارند. گسترش دامنه همکاری و هماهنگی حرکت خوبی است و انعکاس خوبی بر صحنه جهانی خواهد داشت. بسیار روشن است که غرب از رسانه‌های خود برای اهانت نسبت به 5/1 میلیارد مسلمان بهره‌برداری می‌کند، و این امر بیداری و همکاری و تبلیغات ما را می‌طلبد. در حال حاضر، همکاری رادیویی وجود دارد و ما در سال جاری کنفرانس ناشران جهان اسلام را برگزار کردیم، و قرار بر این شد که اتحادیه ناشران اسلامی تأسیس شود. ضروری است که گام‌های دیگری هم برای پاسداری از میراث اسلامی برداشته شود، و ایران در اعلام همکاری با تمامی مسلمانان پیشگام است.

به تازگی خانه مطبوعات تأسیس شد، وظیفه این خانه چیست؟

دولت همگام با قشرهای جامعه به تلاش‌هایی برای خلق آثار بزرگ دست می‌زند. ضروری است که سیاست‌های کلی پی‌ریزی شود و از مطبوعات حمایت به عمل آید. ما افرادی را داریم که در عرصه فرهنگ و هنر فعالیت می‌کنند و بیش از 3000 روزنامه و نشریه در اختیار داریم و تعداد اندکی از آن‌ها تابع بخش دولتی هستند. بنابراین، به فکر افتادیم که برای حمایت از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران خانه مطبوعات تأسیس نماییم.

تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران چه تأثیراتی داشته‌اند، و چرا مسائلی را که برای شما اهانت‌آمیز است، در دادگاه‌های بین‌المللی مطرح نمی‌کنید؟

ما برای بازداشتن کسانی که با صهیونیسم همسو هستند، چنین قصدی داریم، و دست به مقابله به مثل خواهیم زد؛ زیرا وضعیت اکنون برای این امر مناسب است، و افکار عمومی جهانی در مورد حق و حقیقت بی‌قراری نشان می‌دهد.
ما دوستانی داریم که می‌توانند پاسخ دهند؛ هم‌چنین حضور ملموس رئیس‌جمهور در محافل بین‌المللی می‌تواند این مسأله را تضمین نماید، البته نباید از نقش سفارت‌خانه‌های‌مان در خارج غافل شد. در ارتباط با تحریم‌ها باید بگویم که کمترین تأثیری بر ما ندارند.

شما دربارة وحدت اسلامی صحبت می‌کنید، در مورد جنگ جاری میان شیعه و سنی چه می‌گویید؟

ما معتقدیم که وحدت، مسلمانان را از سیطره غرب می‌رهاند؛ اما برخی از تندروها آتش فتنه میان سنی و شیعه را دامن می‌زنند و ما این تلاش را محکوم می‌کنیم. در این‌جا لازم می‌دانم فتوای امام «خامنه‌ای» را که اهانت نسبت به صحابه و عموماً اهل سنت را منع می‌کند، متذکر شوم. بنابراین، باید نزدیکی میان مذاهب به عنوان مقدمه‌ای برای تحقق وحدت اسلامی تقویت شود.
نزدیکی ملموسی میان ایران و ترکیه و سوریه وجود دارد و این نزدیکی زمینه محکم و استواری در منطقه ایجاد می‌کند. ما هم‌چنین با کشورهای منطقه همکاری می‌کنیم؛ از همین رو، غرب از این تحول بیمناک است. اگر بگوییم که قدرت دفاعی ایران برای حمایت و پشتیبانی از منطقه است، رازی را فاش نکرده‌ایم.

حرکت نشریات در ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ما به افزایش تعداد خوانندگان و کتاب‌ها تمایل داریم و امیدواریم که مدت مطالعه طولانی‌تر از زمان حال باشد. هم‌چنین در فکر گسترش دامنه ترجمه مطالب از زبان فارسی به زبان‌های دیگر هستیم، و در حال حاضر به آن عمل می‌کنیم، اما کافی به نظر نمی‌رسد. ما تلاش خواهیم کرد
بودجه‌ای برای انتشار کتاب‌های فارسی به زبان‌های دیگر اختصاص دهیم. در سال، 60 هزار جلد کتاب به چاپ می‌رسانیم و به ترجمه برخی از این کتاب‌ها اهتمام می‌ورزیم

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد