سخنگوی قوه قضائیه گفت: محاکمه سران فتنه آمادگی نمیخواهد و اگر هم این فرد آماده نباشد در صورت فراهم بودن اقتضائات محاکمه میشود.
به گزارش فارس، حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه جریانهای انحرافی مورد نظر قوه قضائیه به کجا وصل میشود، اظهار داشت: اگر جرایم جریان انحرافی مشهود نباشد نیاز تحقیق از سوی نیروهای دادستانی، انتظامی و اطلاعاتی دارد که در صورت تکمیل شدن پرونده آنها اطلاعرسانی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر جریانات انحرافی مانند شیطانپرستی و بدعتگذاریها در جامعه وجود دارد که پرونده مورد نظر رئیس قوه قضائیه از همین دست است.
خبرنگاری از سخنگوی قوه قضائیه درباره علت رسیدگی نکردن به پرونده متهمان عاشورای 88 را سؤال کرد که محسنی اژهای در جواب گفت: خیر اینطور نیست. در این رابطه عدهای دستگیر، محاکمه و حکمشان هم اجرا شد و در زندان به سر میبرند و خیلیها هم با اظهار پشیمانی و ندامت احکامشان تعلیق و آزاد شده است.
وی با بیان اینکه عدهای هم بعد از قطعی شدن حکم مورد عفو قرار گرفتند، افزود: البته تعدادی هم هستند که پرونده آنها در حال رسیدگی قرار دارد. 3 نفر از این افراد هم با نظر پزشک و به علت شرایط جسمی خارج از ایران هستند و این در حالی است که حکمشان قطعی شده است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال که آیا معاون اول رئیسجمهور باید در صورت احضار به دادگاه از سمت خود استعفا دهد، گفت: تا زمانی که حکم صادر نشده است در معذوریت قرار داریم که اسم شخصی را بیاوریم.
وی همچنین درباره شایع دستگیری شهرام امیری گفت: تا این لحظه چنین چیزی را نشنیدهام.
محسنیاژهای درباره اینکه سرانجام پرونده سعادتآباد چه میشود و اینکه آیا با توجه به در ملاء عام بودن این قتل آیا مصداق محاربه وجود دارد، گفت: تشریفات قانونی این پرونده به اتمام رسیده و مشروط به درخواست اولیای دم است. پرونده این متهم رسیدگی شده و تمام مراحل با سرعت طی شده و از این بابت آماده اجرا است.
وی با بیان اینکه مواردی وجود دارد که افرادی هم مرتکب قتل شده باشند و هم محاربه به آنها اطلاق شود وجود دارد، گفت: برای فرد محارب 4 مجازات تعریف شده که یکی اعدام است اما اگر این فرد غیر از محاربه کسی را هم کشته باشد هم محکوم به قصاص میشود و هم به عنوان محارب به اعدام محکوم میشود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در خصوص متهم پرونده سعادت آباد قاضی وی را به عنوان محارب تشخیص نداده است و اگر اولیای دم رضایت دهند حکمش تعزیر است.
خبرنگاری در خصوص اینکه قاضی پرونده اشتهاردی علیرغم نظر هیئت منصفه وی را محکوم به شلاق و حبس کرده و توجهی هم به اسناد ارائه شده از سوی مدیر مسئول روزنامه ایران نداشته و از سوی دیگر دادستان تهران به خاطر انتشار همین اسناد پروندهای علیه مدیر مسئول روزنامه ایران گشوده است را دارای تناقض دانست و از محسنیاژهای خواست در این باره پاسخ بدهد که وی در جواب گفت: باید توجه داشت که اگر نقدی حقوقی و سیاسی داریم نباید حکم قاضی را کم ارزش کنیم چرا که نه به نفع جامعه است و نه به نفع آن فرد.
وی با بیان اینکه قصد ندارم ارزش کار دستگاه قضا را تا اندازه کار داوری در امر ورزش تنزل دهم، گفت: یک داور در بازی فوتبال حتی اگر اشتباه هم کرده باشد و بعدا این موضوع معلوم شود حرف آخر را میزند.
محسنیاژهای ادامه داد: حکم صادره در خصوص پرونده مدیر مسئول روزنامه ایران حبس و شلاق تعلیقی است ولی طوری عنوان شده که گویا حکم قطعی است اما باید توجه کرد که این رأی قابل تجدیدنظرخواهی است.
وی با بیان اینکه قاضی پرونده مستندات ارائه شده از سوی مدیر مسئول روزنامه ایران را به دلیل عدم اثبات در هیچ محکمهای قابل قبول ندانسته است، گفت: بر فرض صحیح نبودن این حکم هم میتوان به آن اعتراض کرد تا دوباره رسیدگی شود.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص اینکه برخی از مسئولان وزارت امور خارجه مدعی شدند پرونده رسیدگی به باغ قلهک در دستگاه قضایی قرار دارد، گفت: درباره اینکه در این خصوص پروندهای در دستگاه قضایی وجود دارد یا نه حضور ذهن ندارم.
یکی از خبرنگاران به اعلام آمادگی کروبی جهت حضور در دادگاه برای محاکمه اشاره کرد که محسنی اژهای در پاسخ گفت: محاکمه آمادگی نمیخواهد و اگر هم آماده نباشد در صورت فراهم بودن اقتضائات محاکمه خواهد شد.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص رسیدن نامهای به فراکسیون زنان مبنی بر درخواست محاکمه زهرا رهنورد اظهار بیاطلاعی کرد.
محسنیاژهای همچنین درباره روند رسیدگی به پروندههای زمینخواری گفت: اصولا زمینهایی که مورد تعرض قرار میگیرند چند دسته هستند که در یک مورد با اعمال نفوذ و توسط دستگاههای ذیربط به دیگران واگذار میشود که در این صورت اگر تخلفی باشد مانند پروندههایی که در جیرفت، شیراز و تهران رسیدگی شد آنها هم مورد رسیدگی قرار میگیرند.
وی ادامه داد: مواردی از زمینخواری هم وجود دارد که با جعل و توسط افراد سودجو انجام میشود که این افراد هم به خاطر زمینخواری و هم به خاطر جعل اسناد مورد تعقیب قرار میگیرند که در این زمینه مواردی در دست بررسی است.
دادستان کل کشور در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضایی در خصوص آتشسوزی جنگلها ورود پیدا کرده است یا خیر گفت: در چند مورد و به صورت موردی افرادی به عنوان مظنون تحت تعقیب قرار گرفتند اما به صورت کلی درباره آتشسوزی جنگلها دستگاه قضایی وارد نشده است.
خبرنگاری درباره احضار معاون اول رئیسجمهور از سخنگوی قوه قضائیه سؤال پرسید که وی در پاسخ گفت: تاکنون برای معاون اول رئیسجمهور احضارنامهای ارسال نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص انتشار لیستی در خصوص وضعیت حقوق بشر در کشورهای جهان و اینکه ایران در رتبههای پایینی آن قرار دارد، گفت: متأسفانه حقوق بشر امروز ابزاری در دست کشورهای غربی قرار گرفته که متأسفانه در همین زمینه هجمههای سنگینی هم علیه ایران دارد.
وی افزود: قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر در این زمینه فعال هستند و به لحاظ تهاجمی اقدام میکنند که اگر سؤال این افراد در خصوص حقوق بشر در ایران واقعی باشد مستندات رد اظهارات آنها وجود دارد.
وی ادامه داد: اما این کارها مغرضانه است و تاریخ 32 ساله انقلاب نشان داده که هر روز مفتضحتر خواهند شد. این لیست غلط است و دستگاه قضایی و دیپلماسی کشور در این زمینه فعال هستند.
محسنیاژهای در پایان تأکید کرد: ممکن است اقدامات آنها علیه کشور بسیار سنگین باشد و ما نتوانیم به طور کامل جواب آنها را بدهیم.